Wednesday, January 19, 2022
More

  Fayadh kekal di Darul Aman musim depan

  ALOR SETAR – Penyokong Hijau Kuning boleh menarik nafas lega apabila pemain sayap yang sedang meningkat naik, Muhammad Fayadh Mohd Zulkifli Amin kekal bersama Kedah Darul Aman (KDA) FC pada musim hadapan.

  Perkara tersebut disahkan oleh KDA FC dalam satu kenyataan pada Khamis sekali gus melenyapkan khabar angin bahawa sebuah pasukan di Lembah Klang bersedia untuk menebus kontrak lima tahun pemain berusia 23 tahun yang ditandatangani pada 2019 bersama pasukan tersebut.

  Menurutnya, sumbangan pemain muda tersebut sangat besar kepada Hijau Kuning dan berjaya menyumbang enam gol buat pasukan walaupun beraksi sebagai ‘super sub’.

  “KDA FC dengan ini mengumumkan Muhammad Fayadh Mohd Zulkifli Amin kekal bersama pasukan Hijau Kuning di musim 2022.

  “Sumbangan beliau cukup besar dalam mengucar-ngacirkan pertahanan lawan dalam membuat hantaran kepada rakan sepasukan seterusnya turut menjaringkan gol,” katanya.

  Karier Fayadh bermula dengan menjulang pasukan Majlis Daerah Kubang Pasu untuk muncul Piala Menteri Besar Kedah 2017 selain muncul sebagai Pemain Terbaik Perlawanan Akhir.

  Bakatnya mula diasah selepas beberapa musim bersama pasukan Piala Presiden Kedah pada musim 2018 sebelum diserap masuk ke skuad Liga Super Kedah pada musim 2019.

  “Bakatnya seterusnya mendapat perhatian skuad utama selepas mempamerkan kelincahan dalam beberapa perlawanan penting sebagai pemain gantian,” ujarnya. – KedahOnline

  Sumber: Sinar Harian

  Latest Posts

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.